Как започна всичко?

Началото беше преди повече от година. Може би дори две. Тогава вкъщи, някак странно, се появиха най-различни по големина шишенца с най-различни масла. Веси започваше да разработва това, за което си мечтаеше от известно време: нашия първи продукт за по-приятно прекарване, докато стоим на “белия трон”.

Първите версии на Hygge Poo се появиха по-малко от месец след това. Разбира се, не от раз. Имаше и неуспешни опити. Но след редица неуспешни, първата версия на нашата рецепта започна да се стабилизира. Продуктът даваше много приятно усещане, след като се употреби върху тоалетната преди (а и след) “планираната активност”. И по време на самата “активност” присъствието в тоалетната беше значително по-приятно. В това се увериха всички членове на семейството, дори започнахме да търсим къде е шишенцето (количествата в началото не бяха стандартните, бяха малки, като за опитна серия). Това е нашият първи концептуален дизайн.

Нашият първи концептуален дизайн
Нашият първи концептуален дизайн

След като Веси реши кои ще са първите рецепти имахме вече представа какъв ще бъде първият ни продукт. Надяваме се, че “Hygge Poo” ще се хареса на всички така, както се харесва и на самите нас, а и на приятелите, които ни помогнаха да изберем възможно най-добрата комбинация от аромати и съставки.

Най-интересното беше, че покрай разработката на продукта за тоалетната, някак от само себе си, може би покрай пандемията, неусетно се появи и версията на продукта, която е за освежаване на ръцете. Версия, в която ведно с аромата има 70% спирт, което го прави подходящ за най-универсална употреба.

Когато първите тестови варианти на продукта за ръце бяха готови, Дончо, който беше леко скептичен за първия продукт, страшно много хареса втория. Едно, две впръсквания на ръцете и разтъркването им действа освежаващо не само на ръцете, но и въобще на съзнанието. Аромата, който се носи около ръцете, действа освежаващо при писането на клавиатурата. И остава доста време, усещайки се свежо и приятно.

Хвърлихме доста усилия, докато комплектоваме продукта така, че да бъде в удобна за дистрибуция форма. През нас минаха поне стотина различни шишенца и диспенсъри, от които избрахме това, което смятаме, че ще бъде най-подходящото. Изпробвахме различни по големина шишенца, направени от различни по плътност материали. Това, на което се спряхме, ще подсигури възможно най-дълго време свежестта на продукта, предоставяйки лесна употреба и безопасно съхранение дори в тръскаща се чанта или раница.

Последното беше специално тествано, защото за нас е важно всеки да може да си носи продукта със себе си. Обемът на шишенцата е едновременно подходящ за съхранение в банята вкъщи, както и за носене в ежедневната чанта. И направихме всичко възможно да изберем такава опаковка, с която носенето в чантата да е максимално безопасно откъм разливане или друг теч. Поради това трябваше да изберем задължително и подходяща капачка, която да затваря добре.

Продуктите, които сега излизат на пазара, са като още две наши деца. Не знаем как ще бъде за в бъдеще, но дизайнът на тези двете беше по-дълъг от една бременност. А сега, когато са налични, се надяваме да ви донесат толкова радост и удовлетворение, колкото донесе на нас процеса на създаването им.

Да живеем hygge!